V petek, 19. aprila 2024, se boste dijaki 2. a, b, c in č ter 3. c odpravili na ekskurzijo v Rimske Toplice. Ekskurzija bo kombinacija pohoda po t. i. Ruski stezi, panoramski poti in ogleda Aškerčeve domačije. Ruska steza je dobila ime po ruskih vojaških ujetnikih, ki so 1224 metrov dolgo pot začeli graditi leta 1917. Aškerčeva domačija v Senožetih nad Rimskimi Toplicami pa je bila nekoč dom, v katerem je slovenski realistični pesnik Anton Aškerc preživljal svoja otroška leta.

Zberemo se ob 7.15 na železniški postaji v Celju, odhod vlaka je ob 7.26. Naš pohod se začne pri termah Rimske Toplice, poteka pa skozi gozd in po asfaltu. Na naši poti si bomo vzeli čas za počitek in ogled Aškerčeve hiše. Predviden povratek v Celje je ob 12.23, vlak iz Rimskih Toplic odpelje ob 12.08.

Prosimo, da poskrbite za ustrezno pohodno obutev in rezervno majico. Ne pozabite na hidracijo. Malica je iz lastnega nahrbtnika.

Tudi na ekskurziji velja šolski red, zato ne dovolimo uživanja alkoholnih pijač in kajenja. Lastni prevoz na ekskurzijo je prepovedan. Prosimo, da odpadkov ne mečete v naravo.

Ravnajte se po navodilih spremljevalcev. V 2. a sta to profesorici Sanja Čas in Jasna Germek, v 2. b profesorici Silvija Tintor in Olga Iskra, v 2. c profesor Christjein Benčina in profesorica Ada Čakš, 2. č profesorici Lilijana Povalej in Mateja Volk, v 3. c pa profesorica Melita Podgoršek.

Razredni blagajniki do ponedeljka, 15. aprila 2024, zberite dva evra za ogled Aškerčeve domačije. Tisti, ki nimate redne vozovnice za vlak, pa prinesete dodatna dva in pol evra za povratno karto z vlakom.

Malica za pohodnike po Aškerčevi poti bo hladna. Prijavite se v četrtek, 18. 4. 2024. Dvignete jo lahko pred odhodom na vlak, od 6.45 naprej. Lahko pa seveda za malico poskrbite sami in se od šolske malice odjavite v četrtek.

Ujemite čim več fotografskih spominov, da jih bomo lahko objavili na družbenih omrežjih. Ne pozabite na skupinsko razredno fotografijo.

Želiva vam prijeten dan!

Profesorici Mateja Volk in Ada Čakš

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)