»Metulji so kot izobraževanje; če jih loviš, ti zbežijo, če jih mirno čakaš, lahko kakšen sede na tvojo ramo.«

Na Ekonomski šoli Celje, Gimnaziji in srednji šoli, so 11. 7. 2024 srednješolsko izobraževanje zaključili tudi maturanti, ki so opravljali splošno maturo.

Ravnateljica Marjeta Nosan je skupaj s pomočnikom ravnateljice Matjažem Apatom in profesorico Marjano Gajšek maturantom podelila maturitetna spričevala.

Na vse dijake smo ponosni in jim iskreno čestitamo.

Še posebej pa bi želeli pohvaliti dijakinjo Alino Medved, MT, ki je dosegla sijajen rezultat.

Program je zasnovala Anja Fideršek, povezovala pa sta ga Nika Kukovič in Simon Schuller, oba 1. c. Simon je nastopil z glasbeno točko, in sicer je na klavir je zaigral pesem skupine Šank Rock Metulj. Oba dijaka sta recitirala pesmi Hvala za vse in Metulji so odšli, ki ju je za ta namen napisal Amadej Pavlin, 1. c.

Za sodelovanje se vsem najlepše zahvaljujemo.

“Vsak tiho zori

počasi in z leti,

a komor že greš, vse poti

je treba na novo začeti.”

Tone Pavček

Dragi maturanti, vsa ta leta smo spremljali vaš razvoj. Postali ste prekrasni metulji, ki se jim z današnjim dnem široko odpirajo vrata v prihodnost. Za vas se začenja čisto novo potovanje, ki ga boste načrtovali po svojih najboljših močeh. Pot ne bo vedno ravna, včasih bo valovita, tudi hribovita in polna ovir, a verjamemo, da ste v času srednješolskega izobraževanja pridobili toliko znanja in izkušenj, da boste prav vsako enostavno premagali.

Anja Fideršek

Posnetek prireditve:

(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 1)