Trije dijaki 4. b razreda Ekonomske šole Celje smo se odločili, da bomo na pot proti uspešni maturi stopili skupaj in si za našo zvezdo izbrali uspešno avtorico, podjetnico in popotnico Petro Škarja. 20. 12. 2017 je kot gostja zasijala na prizorišču kar v naši telovadnici, saj smo v okviru 4. izpitne enote izbrali organizacijo dogodka, ki so si ga ogledali dijaki, profesorji, gospa ravnateljica, lahko pa tudi zainteresirani starši.

Izbrali smo si temo dogodka, sestavili scenarij, objavili obvestila in povabila za dijake, osebno povabili gospo ravnateljico in podravnateljico, pripravili sceno za dogodek in ga na koncu tudi sami izvedli. Cilj dogodka je bil mlade seznaniti z njenimi izkušnjami in nasveti, ki nam jih lahko poda, nam prikaže smeri življenja, tako pozitivne kot tudi negativne. Govorili smo tudi o življenju drugje – na Vzhodu in Zahodu – pa tudi tu, v Sloveniji. Poskušali smo se približati sreči in zadovoljstvu mladih, jih motivirati in nagovoriti, da naj na poti svojega življenja vztrajajo, naj se trudijo, saj je vsak trud poplačan in naj jih le ne bo strah, če se na kakšni poti izgubijo. Navsezadnje so tudi oni zvezde, ki lahko obsijejo svojo lastno pot.

Dogodek je bila ogromna izkušnja. Dodatno pa še nova usvojena veščina. Še posebej bi se radi zahvalili  naši profesorici in mentorici gospe Manji Ferme Rajtmajer, ki nas je spodbujala in stala ob strani.

Upamo, da smo vsi, tako mi kot tudi Petra, v vaših očeh zasijali najsvetleje kar se le da.

Ula Matek, Lejla Dautović, Žanluka Mario Adžič

(Skupno 412 obiskov, današnjih obiskov 1)