Dijaki Ekonomske šole Celje smo se v četrtek, 8.3.2018 odpravili na ekskurzijo na Češko. Na pot smo se odpravili v zgodnjih jutranjih urah, natančneje ob 1h zjutraj. Čez nekaj ur smo že prispeli do našega prvega ogleda in sicer Češkega Krumlova. Tam smo si ogledali grad in staro mestno jedro. Pot smo nadaljevali do Čeških Budjejovic, kjer je stal eden izmed najlepših renesančnih trgov. V poznih popoldanskih urah smo prispeli na naš glavni cilj- Praga, tam smo že vsi komaj čakali večerjo.

Naslednji dan, 9.3.2018, smo se podali na grajski predel Hradčanov, kjer se nahaja stolnica Sv. Vida, Vladislavska dvorana in Zlata ulica. Kasneje smo na Karlovem mostu občudovali trgovce, glasbenike,slikarje in druge umetnike. Most je okrašen s kipi svetnikov med njimi izstopa kip sv. Janeza Nepomuka, ki so ga prav s tega mostu vrgli v Vltavo. V starem mestu je gotovo najznamenitejši Staromestni trg s staro mestno hišo in njeno astronomsko uro, katero so obnavljali. Okoli 19h ure nas je v hotelu pričakala večerja potem smo se pa hitro odpravili še na nočni ogled prečudovite Prage.

Zadnji dan, 10.3.2018 po zajtrku je sledilo nadaljevanje ogledov  Prage z židovsko četrtjo, tako imenovano ”Pariško ulico” in Karlovo univerzo. Okoli poldneva smo vožnjo nadaljevali do Karlštanja kjer stoji mogočni gotski grad, katerega smo si ogledali. V gradu Karla IV. so dolgo hranili češke kronske dragulje. Naša zadnja destinacija je bilo srednjeveško mesto Trebon, kjer smo si ogledali staromestno jedro. Pot smo nadaljevali proti domu. Prispeli smo  v poznih večernih urah.

Praga je prečudovito mesto, res vredno ogleda, cene so primerne glede na glavno mesto.

Tjaša Vozlič, 1. A

(Skupno 265 obiskov, današnjih obiskov 1)