December je čarobni mesec in prav je, da tudi na Ekonomski šoli Celje dnevi tečejo nekoliko drugače. Tako se je v tem mesecu zvrstilo obilo dogodkov, v katerih so sodelovali dijakinje in dijaki šole ter profesorice in profesorji.

OBISK MIKLAVŽA

Tako nas je že na začetku meseca obiskal Miklavž. Za dobro organizacijo njegovega  obiska so poskrbeli Nina Lesjak, Anja Predovnik, Rihard Slokan in Kenan Musić z mentorico Heleno Mešnjak.

 

RAZREDNE VOŠČILNICE

Vsi razredi so se zelo potrudili pri izdelovanju voščilnic in oblikovanju voščil. Komisija je pri ocenjevanju upoštevala izvirnost likovne podobe voščilnice in seveda izvirnost in jezikovno pravilnost voščila. Naj se vse zapisane lepe želje v novem letu uresničijo.

Za 1. mesto je bila razglašena voščilnica 2. E-razreda,

za 2. mesto je bila razglašena voščilnica 1. A PTI-razreda in

za 3. mesto je bila razglašena voščilnica 3. E-razreda.

OKRAŠEVANJE UČILNIC

Letošnje predpraznično vzdušje so razredne skupnosti popestrile z okrasitvijo svojih matičnih učilnic.

Po ogledu učilnic, 17. decembra 2018, je ocenjevalna komisija (prof. Aleš Hofman, prof. Dora Glavnik in prof. Irena Naraks) po zastavljenih kriterijih:

  • izvirnost ideje,
  • estetska celostna podoba,
  • reciklirani okraski

izbrala najboljše:

1. mesto so dosegli dijaki 4. a, ki so prepričali z izvirno idejo: lepo urejeni učilnici (424) so dodali predstavo z živimi jaslicami. Navdušujoče je bilo, da so tako pri pripravi kostumov in scene in tudi s pesmijo ob predstavitvi sodelovali vsi dijaki.

Žive jaslice – 4. a

Predstavljamo vam zmagovalno učilnico 424, ki ji je komisija namenila 1. mesto pri ocenjevanju okrasitve učilnic. Dijakinje in dijaki 4. a so pripravili žive jaslice.

Objavil/a Ekonomska šola Celje, Gimnazija in srednja šola dne Petek, 21. december 2018

2. mesto so dosegli dijaki 1. c – njihova učilnica (202) je okrašena izključno z lastnoročno izdelanimi okraski, ki jih ni niti preveč niti premalo in so po večini iz recikliranih materialov, prostor deluje zračno, odprto, a domače praznično.

3. mesto sta si razdelila 1. č in 3. a.

Tudi dijaki 1. č so svojo učilnico (107) okrasili z doma izdelanimi okraski, zlasti veliko truda in natančnega dela je zahtevala postavitev simpatičnega sneženega moža iz odpadne embalaže.

Okrasje matične učilnice 3. a (201) so dijaki kupili, pri čemer niso bili zapravljivi. Estetska razporeditev v prostoru in to, da ob vstopu začutiš, da se v ozadju skriva zgodba, v kateri so (tako, kot pri prvonagrajencih) sodelovali vsi, pretehta morebitni očitek cenenosti ali celo kičavosti.

Komisija je z veseljem ugotovila, da se je velika večina dijakov zelo potrudila in si zaslužijo vso pohvalo.

PRAZNIČNA ODDAJA ŠOLSKEGA RADIA

Dijakinje in dijaki so pod mentorstvom profesorice Sonje Salobir Lindsay pripravili praznično oddajo šolskega radia. V veselem vzdušju so zazvenele božične melodije in odmevni dogodki na šoli. 

 

(Skupno 728 obiskov, današnjih obiskov 1)