Le redko pomislimo, da je hrana prva in najpomembnejša človekova pravica, ki je ne more uveljaviti eden izmed devetih ljudi na svetu. Naše odločitve glede proizvodnje in porabe hrane že imajo neposredne ali posredne posledice na podnebje, uporabo naravnih virov in na zmožnost ljudi, da se lahko nahranijo in živijo človeka dostojno življenje doma in po svetu.

Z odgovornim prehranjevanjem lahko vplivamo na svet, ki nas obdaja. Kako? Tako, da jemo z zavedanjem, kaj damo na krožnik, kar koristi ne samo nam, temveč tudi svetu okoli nas.

Glavna nit projektnega izziva, katerega podpornik so Pekarne Pečjak, so bile TESTENINE. Z dijaki 2. Č, Regino Korez, Tijo Čemažar, Nino Vogrinec in Tomom Nikoličem pod mentorstvom prof. Tatjane Trupej smo se odločili, da naredimo raziskavo in raziščemo, kateri aditivi se nahajajo v testeninah na slovenskih policah ter katere vrste, oblike in okuse testenin poznamo.

In sedaj vas lahko z velikim veseljem obvestim tudi o doseženi uvrstitvi, saj smo v kategoriji srednjih šol postali Zmagovalec Pečjakovega Projektnega izziva 2018/19.

Tatjana Trupej, prof.

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)