Nekaj decembrskih dopoldnevov so dijakinje in dijaki z mentorico Lidijo Plevčak pouk izvedli malo drugače, saj so se namesto v šoli učili v Jager Centru Celje.

5. 12. 2019 so sodelovale dijakinje 2. č-razreda Ana Užmah, Sara Skerbiš, Tjaša Rečnik in Matej Štrukelj iz 1. a PTI-razreda.

12. 12. 2019 so dopoldne v trgovini izvedle dijakinje 1. a PTI-razreda Neja Žejn, Melita Zalokar ter dijaka Matej Štrukelj in Edvin Suljanović.

19. 12. 2019 so sodelovale Teja Krivec, Taja Jeram in Julijana Medina Omerovic iz 2. č-razreda.

V petek, 20. 12. 2019, pa so prav tako sodelovale dijakinje 2. č-razreda Urška Dolinšek, Nika Čakš, Teja Krivec, Taja Jeram in dijak Leon Ferenčak.

Stranke so najprej razveselili s prijaznim pozdravom, ob zaključku nakupa so jim podarili osvežilec za vozilo in koledar za leto 2020 podjetja Jagros, d. o. o..

Zaključevanje prodajnega postopka so doživeli v živo, saj so budno spremljali dogajanje na blagajni, pomagali strankam zložiti nakupljeno blago v vrečke ter ga nekaterim dostavili še do vozila. Ugotovili so, da so stranke zelo različne, imajo različne zahteve in pričakovanja, vendar v večini rade sprejmejo ponujeno pomoč. Sploh starejši kupci so z mladimi pomočniki radi poklepetali ter bili veseli drobne pozornosti.

Urili so veščine pospeševanja prodaje nekaterih izdelkov in ugotovili, da je komuniciranje  zahtevno, velikokrat zapleteno ter da moraš biti kot prodajalec dovolj glasen, jasen in zelo prilagodljiv. Zlagali so tudi nakupovalne košarice ter priskočili na pomoč prodajalkam.

Da so se dijaki v času pouka v centru okrepčali, so poskrbeli v podjetju Jagros, d.o.o., kjer jih je zjutraj vedno vse prijazno sprejel vodja Jager Centra Celje gospod Roman Vozlič.

Zahvaljujemo se podjetju Jagros, d. o. o., za sodelovanje in ponujeno priložnost.

Lidija Plevčak, mentorica dijakov

(Skupno 948 obiskov, današnjih obiskov 1)