V sredo, 12.2. 2020 je pouk ekonomskih predmetov za 120 dijakov naše šole potekal nekoliko drugače.

Svojo zgodbo o uspehu je z nami delil gospod Peter Lapornik, direktor podjetja Kemoplast, nekoč dijak naše šole, danes pa uspešen in prepoznaven podjetnik.

Ime Petra Lapornika je zanimiva kozjanska zgodba o uspehu. 62- letni komercialni tehnik doma iz okolice Lesičnega je naredil eno najuspešnejših poslovnih karier v Sloveniji.

Svojo poslovno pot je začel pred tridesetimi leti s štirimi zaposlenimi v svoji družinski hiši v Bezovju pri Šentjurju. Danes ima družinsko podjetje več milijonov evrov prometa, zaposluje 50 ljudi in opremlja največje objekte, tako javne kot poslovne.

Dijaki so v razgovoru s podjetnikom aktivno sodelovali. V pogovoru po dogodku pa so izpostavili zanimive anekdote iz življenja podjetnika, prepletanje podjetništva s poezijo in  spoznanje, da lahko tudi s povprečnimi ocenami ustvarjamo uspešne podjetniške poti.

Dogodek smo povezali z razstavo starih pisalnih strojev, ki sta jo pripravili dijakinji 3. b, Karmen Planinšek in Ines Mulej.

Pisalni stroji obujajo spomin na čase, ko so se mnogi, nekoč dijaki naše šole, danes pa uspešni podjetniki  z njihovo pomočjo učili osnov poslovnega dopisovanja.

Dogodek sta povezovala Larisa Bernard iz 2. a in Rok Klajnšek iz 4. a, dijakinji Julijan Dermol in Nika Praznik iz 1.a  pa sta dogodek popestrili s pesmima Med iskrenimi ljudmi in Mlade oči.

Ob zaključku dogodka je podjetnik Peter Lapornik dobil v dar prepoznavne pralineje Frančeve Čvešpe čokoladnega ateljeja Dobnik, saj ceni  kvalitetne slovenske izdelke in uspešne poslovne zgodbe.

Zapisala Andreja Tanšek,
organizatorica poslovnega dogodka

(Skupno 911 obiskov, današnjih obiskov 1)