Teden pisanja z roko je vseslovenska akcija, ki ozavešča o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Društvo Radi pišemo z roko jo organizira z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo. V ta nacionalni projekt je Ekonomska šola Celje vključena že tretje leto zapored.

Pisanje z roko je izvirna človekova aktivnost in pomembna spretnost. Spretnosti razvijamo z vajo. Raziskave kažejo, da naši možgani bolje delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju z računalnikom. Informacija, ki jo napišemo z roko, se v spominu zadrži dlje časa. Pri pisanju z roko se nam utrne več idej, ohranjamo pa tudi dolgotrajnejšo pozornost. S tem prispevamo k ohranjanju finih motoričnih spretnosti, ki so potrebne za večstranski razvoj osebnosti. Oglejte si tudi video o pisanju z roko, ki so ga pripravile dijakinje Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana. Najdete ga na povezavi https://youtu.be/tjaWc7MduXY.

Teden pisanja z roko 2021 poteka od 18. do 22. januarja 2021. Spodbujali bomo lepo pisanje z roko, čitljivo, tekoče, četudi bomo pisali počasneje. Skrbno bomo oblikovali in povezovali črke. Vemo, da nekateri pišejo le še s tiskanimi črkami, a se bomo v Tednu 2021 trudili pisati s pisanimi črkami.

Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2021 je Pišem pismo prijatelju. To je široka tema, ki omogoča ustvarjalnost v največji možni meri.

Besedo prijatelj lahko razumemo v širšem pomenu besede. Prijatelj je lahko kdor koli ali kar koli. Prijatelj je nekdo, ki ti je blizu in mu lahko zaupaš. To je lahko sošolec ali sošolka, mama, oče, dedek, babica, brat, sestra, sosed, tudi izmišljena oseba. Prijatelj je lahko knjiga, vaš dnevnik, plišasti medvedek, morda je vaš prijatelj hišni ljubljenček, kuža, muca … Vzemite si čas in napišite pismo svojemu prijatelju. Bodite izvirni in ustvarjalni, sodelujte v Tednu pisanja z roko 2021.

Majda Lesjak, prof.

Ambasadorji Tedna pisanja z roko 2021 so:

Erik Brecelj, kirurg in aktivist, Urša Menart, režiserka in scenaristka, in Tadej Pogačar, kolesarski šampion.

(Skupno 145 obiskov, današnjih obiskov 1)