V sredo, 24. 11. 2021, smo  dijakinje 2. a PTI, Kaja Mikolič, Špela Škruba in Barbara Zalokar, v okviru 4. izpitne enote pod mentorstvom profesorice Andreje Tanšek organizirale dogodek Srečanje z zavarovalnim zastopnikom Sebastijanom Sintičem. Danes je uspešen podjetnik ter direktor dveh podjetij: Goldin, d. o. o, in Finance 360, d. o. o., nekoč pa je bil dijak Ekonomske šole Celje, česar smo se dijaki še posebej razveselili. Dogodek je povezoval šolske vsebine s področja zavarovalništva s prakso. Poseben poudarek  je bil na predstavitvi avtomobilskega zavarovanja, saj smo dijaki trenutno v obdobju, ko so nam te vsebine kot mladim voznikom zelo koristne.

V sklopu predavanja smo  izvedeli, pri kateri zavarovalnici dobimo največji obseg kritja, s katerimi omejitvami se kot mladi vozniki srečujemo in kako pomembno je natančno prebrati splošne zavarovalne pogoje in poznati obseg kritja in izključitve pri zavarovanju.

Zavarovalni zastopnik g. Sebastijan Sintič je na nas pustil izjemen vtis, saj smo spoznali, kako pomembna je dobra predstavitev in brezhibno pripravljen poslovni nastop. Pri trženju zavarovalnih produktov so posebej pomembne določene osebne lastnosti zavarovalnih zastopnikov, zato jih je posebej poudaril.

Za mnenje o dogodku smo povprašali tudi nekatere dijake, ki so o dogodku povedali sledeče:

Dominik Gashi, 2. a PTIDogodek mi je bil zelo zanimiv, saj smo izvedeli, kakšne so posledice, kadar pride do prometne nesreče in nimamo sklenjenega zavarovanja za mladega voznika.

Maša Tepić, 4. cPredavanje se mi je zdelo nadvse poučno, ker tudi sama delam izpit za avto. Predavatelj se mi je zdel zelo sproščen in zanimiv. Všeč mi je, da imamo na Ekonomski  šoli Celje možnost poslušati takšna predavanja, ki vključujejo tudi vsebine, prepletene s prakso, saj se tako največ naučimo.

Tija Čemažar, 2. a PTIPredstavitev mi je bila  všeč, saj sem obnovila staro znanje o mladem vozniku, kar je zame zelo koristno. Priložnost sem imela spoznati super motiviranega zavarovalnega zastopnika, zaradi česar sem na dogodku zelo uživala.

Lan Kos, 4. a Srečanje z zavarovalnim zastopnikom se mi je zdelo  poučno in zelo sem užival  v dogodku. Vesel sem, da smo bili dijaki 4. a vključeni v predavanje.

Tim Veber, 4. a Dogodek z zavarovalnim zastopnikom se mi je zdel  super, saj sem izvedel veliko novega. Predstavitev predavatelja je bila zanimiva, govor pa jasen in razumljiv.

 Larisa Bernard, 4. aZavarovalni zastopnik je enkratni govorec, saj nam je na izvrsten  način predstavil področje zavarovalništva. Veseli me, da smo imeli dijaki priložnost spremljati za prihodnost tako uporabne vsebine.

Anastasija Pantović, 4. a Dogodek, srečanje z g. Sebastijanom Sintičem, katerega so izvrstno pripravile dijakinje 2. a PTI, Kaja Mikolič, Špela Škruba in Barbara Zalokar pod mentorstvom profesorice Andreje Tanšek se mi je zdel  nadvse poučen in koristen, še posebej za bodoče mlade voznike. Hvaležna sem, da so taki dogodki na šoli.

Dijake prosimo, da delijo z nami svoje mnenje tudi na Facebooku in Instagramu.

Kaja Mikolič, Špela Škruba in Barbara Zalokar, 2. a PTI

(Skupno 311 obiskov, današnjih obiskov 1)