V ponedeljek, 16. 5. 2022, so se dijaki  Denis Štiglic, Nea Žolgar in Mark Ribič iz 2. b skupaj z mentorico Andrejo Tanšek udeležili 56. srečanja mladih raziskovalcev Slovenije.

Dijaki so izdelali raziskovalno nalogo na temo podjetnosti, s katero so  želeli ugotoviti, ali dijaki vedo, kdo je podjetnik in ali si to v prihodnosti želijo postati, katero organizacijsko obliko družbe bi si najbolj želeli ter s katerimi omejitvami se dijaki pri razmišljanju o lastni podjetniški poti srečujejo.

Ugotovili so, da večina dijakov ve, kdo je podjetnik, kot pravno organizacijsko obliko bi si  želeli imeti družbo z omejeno odgovornostjo. Na poti do podjetništva bi jih najbolj  oviralo pomanjkanje finančnih sredstev. Dijakom se je ustanavljanje podjetij zdelo manj tvegano pred pandemijo kot po pandemiji, prav tako so mnenja, da država nameni premalo vzpodbud mladim, ki se odločijo za podjetništvo. Na šoli bi si dijaki želeli s podjetniki več dogodkov, ogledov podjetij in delavnic. Več  stika bi si želeli tako z mladimi kot starejšimi  podjetniki, ki so iz svojega hobija ustvarili podjetje. Kot vzpodbudo na poti bodočega podjetništva so se raziskovalci skozi intervju povezali z z bivšim dijakom naše šole, danes pa lastnikom uspešnega podjetja Kemoplast, Petrom Lapornikom, in z Boštjanom Jagrom, solastnikom podjetja Jagros, s katerim so organizirali tudi zoom uro o podjetništvu in razvijali timski ter podjetniški duh.

Iskrene čestitke Denisu Štiglicu, Nei Žolgar in Marku Ribiču, ker so kljub okužbam dveh raziskovalcev v timu s koronavirusom nalogo mesec pred oddajo uspešno zaključili in bili za svojo prizadevno delo na 56. srečanja mladih raziskovalcev Slovenije nagrajeni z srebrnim  priznanjem.

Andreja Tanšek, mentorica dijakov

(Skupno 478 obiskov, današnjih obiskov 1)