V sredo, 1. 3. 2023, so imeli dijaki 3. in 4. letnika programa ekonomska gimnazija učno uro podjetništva malo drugače. Svoje znanje in izkušnje jim je predal g. Gregor Stepišnik, ki je ustanovitelj in direktor podjetja Prodex irl., d. o .o.
Podjetje se lahko pohvali z 20 letno tradicijo uspešnega delovanja in sodelovanja s tujino. Imajo 29 zaposlenih, ukvarjajo pa se s proizvodnjo nišnih produktov – funkcionalnih prigrizkov za male živali. G. Stepišnik nam je na kratko predstavil zgodovino podjetja, nato pa se je osredotočil na vrednote, ki so pomembne za uspeh v podjetništvu. Razložil je specifike sodelovanja s tujino in izvažanja prehranskih artiklov. Povedal je, kaj je pomembno pri komunikaciji s kupci, dobavitelji in seveda s svojimi zaposlenimi ter kako jih motivira, da ostajajo zvesti podjetju na dolgi rok.
Na naši šoli letošnje šolsko leto deluje učno podjetje, ki se ukvarja s sorodno dejavnostjo, zato je g. Stepišnik podaril nekaj produktov učnemu podjetju UP Animall, d. o. o. Donacijo je prevzelo vodstvo učnega podjetja.
Za obisk in donacijo se g. Stepišniku in podjetju Prodex irl., d. o. o., še enkrat iskreno zahvaljujemo.

Barbara Kvas

(Skupno 306 obiskov, današnjih obiskov 1)