Letošnje šolsko leto smo se na šoli odločili posvetiti posebno pozornost Bolgariji. Nosilka letošnjega projekta je bila dijakinja Iva Lyubomirova Georgieva iz 2. a-razreda, ki izvira iz Bolgarije in v Sloveniji živi šele 7 let. Aktivnosti so potekale skozi vse leto.

V mesecu novembru so dijaki posneli video oddajo o značilnostih države in na humoren način prikazali glavne razlike med kulturama. V marcu so dijaki v avli šole pripravili razstavo z značilnimi produkti iz Bolgarije. V aprilu se je v Glasbeni šoli Celje odvil že 15. tradicionalni koncert s tematiko glasbe izbrane države – tokrat Bolgarije. Koncert so izvedli mladi glasbeniki iz Glasbene šole Celje in I. gimnazije Celje, med njimi pa sta tudi naša dijaka Julija Dermol in Tristan Arko, oba iz 4. a-razreda, pokazala svoje glasbene talente. Organizatorica koncerta je bila prof. Alenka Gotlin Polak.

Projekt Evropska vas smo 9. 5. 2023 ob lepem vremenu in odličnem vzdušju zaključili na Glavnem trgu v Celju. Na sklepni prireditvi je sodelovalo 38 zavodov, ki so s stojnicami in na odru s pesmijo, plesom, glasbo ter dobro voljo v Celje prinesli kanček Evrope. Stojnico so pod mentorstvom ge. Polone Konec in Barbare Kvas pripravile nosilke projekta: Iva Lyubomirova Georgieva, Špela Repar, Pia Šegula in Adelaida Ramić iz 2. a-razreda. Pri predstavitvi na zaključni prireditvi pa je sodelovala tudi Emma Sovič iz 1. a. Za pogostitev s tipično bolgarsko sladico imenovano Revane je poskrbela ga. Lidija Plevčak.

Pano za fotografiranje z upodobitvijo družine v bolgarski narodni noši so pod mentorstvom prof. Aleša Hofmana pripravile dijakinje 2. a in 2.b-oddelka. Pano bo razstavljen tudi na hodnikih trgovskega središča City Center Celje v času med 19. 6. in 30. 6. 2023.

Z izvedbo projekta smo ponovno dokazali, da lahko profesorji in dijaki ustvarijo dober tim.

Zapisale: Iva Lyubomirova Georgieva, Špela Repar in mentorica Barbara Kvas

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)