Učno podjetje Animall, d. o. o., prodaja hrane in opreme za male živali, je 7. novembra 2023 uspešno zaključilo dobrodelno akcijo zbiranja hrane za pomoči potrebne muce in pse v zavetišču Prijazne male zverinice Celje.

Spomnimo … Polovica dijakov 3. b-razreda letos nadaljuje uspešno zgodbo lanskega učnega podjetja. Najpomembnejši cilji podjetja so, kot se za bodoče ekonomiste spodobi, dobičkonosnost, predvsem pa družbeno koristna usmerjenost podjetja ter krepitev empatije do živali kot čutečih bitij, s katerimi sobivamo.

Že v septembru so zaposleni v oddelku tržnega komuniciranja Sanja Malinovsky, Lovro Praprotnik in Neja Repnik napisali prošnje za sodelovanje več trgovskim podjetjem.

Najprej se je odzvalo podjetje Spar Slovenija, ki je doniralo hrano Molly za muce in Scotty za pse v vrednosti 250 €.

V oddelku tržnega komuniciranja imamo uspešno odbojkarico Odbojkarskega kluba Celje Sanjo Malinovsky, ki je članicam predstavila delovanje učnega podjetja in namen trenutne dobrodelne akcije. Naletela je na izredno pozitiven odziv, saj so odbojkarice navdušeno začele zbirati hrano.

Tudi podjetje Prodex IRL, d. o. o., iz Petrovč, s katerim je učno podjetje Animall sodelovalo že v preteklem letu, je namenilo kakovostne priboljške za male živali.

V torek, 7. novembra, so zaposleni v učnem podjetju Animall zbrano hrano predali zavetišču. Vodja Tadeja Majerič  je bila ob bogati donaciji ganjena, saj je v veliki meri odvisna ravno od naklonjenosti ljudi, ki jim je mar za živali. V oskrbi ima trenutno okoli 50 muc in 6 psov. Predstavila nam je postopek od sprejema do oddaje živali v posvojitev.  Muce in pse morajo velikokrat zdraviti, vedno pa sterilizirati, razparazititi, čipirati, socializirati, kar predstavlja ogromne stroške; šele nato jim skušajo poiskati varen, odgovoren, ljubeč, notranji dom.

Celotni potek zaključka dobrodelne akcije je  z zavzetostjo snemala ekipa TV Slovenija. Prispevek bo objavljen v soboto, 11. novembra 2023, ob 13.30 na TV SLO 1 v oddaji O živalih in ljudeh.

Tako se je zlata veriga dobrote, ki povezuje človeštvo, sklenila.

Kot pravi Dalaj Lama: »Verjamem, da je na vseh ravneh družbe, naj bo to družina, pleme, narod ali mednarodna skupnost, več sočutja ključ do lepšega in boljšega sveta. Ni nam treba sprejeti kakršnekoli religije ali slediti kakršnikoli ideologiji. Potrebno je le, da razvijemo svoje dobre človeške lastnosti.«

Zaposleni v UP Animall z mentorico Suzano Suholežnik

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)