V četrtek, 30. 11. 2023, bodo na Ekonomski šoli Celje potekale volitve predstavnikov dijakov v svet zavoda. To je najvišji organ šole, ki odloča o pomembnih vprašanjih, dva izmed vseh članov pa sta predstavnika dijakov.

Volilno pravico imate vsi dijaki Ekonomske šole Celje. Volili boste po enega predstavnika gimnazijskega programa in enega predstavnika poklicnega in strokovnega izobraževanja, torej boste na dan volitev obkrožili dva kandidata. Navodila za volitve boste prejeli od predsednikov razreda, prav tako jih bomo objavili na spletni strani šole. Za lažjo odločitev vam predstavljamo kandidate, med katerimi boste izbirali. Razporejeni so po programu in abecednem redu priimka.


KANDIDATA GIMNAZIJSKEGA PROGRAMA:


ALJAŽ NOVAK

 Sem Aljaž Novak. Star sem 16 let in obiskujem 3. letnik ekonomske gimnazije. Doma sem na Vranskem, ki je idilična vasica od robu Celjske kotline. Imam mlajšega brata. Sem ambiciozen, vedoželjen, tekmovalen, delaven, komunikativen, sproščen, rad pa se tudi pošalim. Že od malih nog treniram košarko v svojem domačem kraju (KK Vrani Vransko), poleg tega pa zelo rad smučam, plavam, kolesarim in s potovanji odkrivam nove kotičke sveta. Največ pa mi v življenju pomenita družina in prijatelji. V šoli so moja dobra področja zgodovina, geografija, ekonomija in šport. Zelo me veseli učenje tujih jezikov.

Če bom izvoljen, se bom zavzemal za pravice vsakega dijaka Ekonomske šole Celje. Trudil in prizadeval si bom za primerno učno okolje. Kot športnik si bom prizadeval za izgradnjo nove telovadnice in modernizacijo fitnesa. Računam na vaš glas, za katerega se vam že vnaprej iskreno zahvaljujem.

Vaš Aljaž


SVIT TAJNŠEK

Sem Svit Tajnšek. Star sem 16 let in obiskujem 2. letnik programa ekonomske gimnazije na Ekonomski šoli Celje. Živim na Polzeli s starši, z dvema sestrama, mačkom in s psom. Sem zelo zgovoren, pošten, zagnan, tudi tekmovalen. To se pokaže v tem, da v času izven šole treniram nogomet in hkrati tudi atletiko. Rad hodim tudi v fitnes, na sprehode, v prostem času pa igram videoigre.

Obiskovanje šole me večino časa veseli, učenje pa malo manj, a vseeno bi kot moje najljubše predmete izpostavil matematiko, športno vzgojo, ekonomijo in podjetništvo.

Če bom izvoljen, si bom prizadeval in se zavzemal za pravice dijakov, spodbujal k tehnološkemu razvoju naše šole in gradnjo ter obnovo šole ter šolskih površin. Upam, da sta vas moja predstavitev in namen prepričala, da boste glasovali zame, za kar se vam že vnaprej zahvaljujem.


KANDIDATKI POKLICNEGA IN STROKOVNEGA PROGRAMA:


SARA SIMIĆ

Sem Sara Simić, dijakinja 2. č razreda. Prihajam iz Štor. V prostem času rada rišem in se družim s prijatelji. Sem prijazna, komunikativna ter rada pomagam sošolcem. Če bom izbrana, se bom trudila za dobro vseh dijakov in dijakinj ter skrbela za ugled naše šole.

 

 


ANĐELA TRIVUNČIĆ

Sem Anđela Trivunčić, dijakinja  2. a. Prihajam iz Dola pri Hrastniku. Rada se vključujem tako v športne kot tudi v kulturne dejavnosti, saj sem sama trenirala veliko športov, kot sta rokomet in košarka, hkrati pa še vedno igram violino in sem del srbske folklorne skupine. Kot predstavnica bi se zavzemala za dobro dijakov ter naše šole.

 

 

 


 

(Skupno 481 obiskov, današnjih obiskov 1)