V Tednu pisanja z roko 2024 se bomo družili že devetič.

V času, ko se uporaba digitalnih orodij za pisanje povečuje, je pisanje z roko še kako pomembna veščina, ki ima številne koristi za naš um, ustvarjalnost in čustveno izražanje. Namen Tedna pisanja z roko 2024 je ozaveščanje in spodbujanje pisanja z roko, saj je še vedno nepogrešljivo pri podpisovanju dokumentov, nosi osebno noto z našo neponovljivo pisavo, povečuje koncentracijo in ustvarja trajne zapise … Le s pisanjem z roko bomo ohranjali tudi motorično spretnost. Več znaš, več veljaš!

Teden pisanja z roko, ki bo od 22. do 26. januarja 2024, bo ponudil nove priložnosti, da se bomo povezali z osrednjo temo in dijake spodbujali pri pisanju z roko.

Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2024 bo »Zapis časa o nas«. Osredotočeni bomo na spomine in dogodke, ki so nas zgradili in oblikovali, da se danes take prepoznavamo in opisujemo. Tema je široka in dopušča  veliko možnosti za ustvarjanje.

Naš spomin je neverjeten. Prvih nekaj let življenja se ne spomnimo dobro in vsi prvi spomini iz otroštva vključujejo delec domišljijskega. A zelo dobro se spomnimo, kaj smo počeli danes, s kom smo se srečali in o čem smo govorili.

Kako bi srečevanja, prijateljstva, zanimanja, načrte za prihodnost … lahko shranili za vse večne čase?


KAJ BOMO LETOS USTAVARJALI NA TEMO »ZAPIS ČASA O NAS«

Moto letošnjega Tedna je »Zapis časa o nas«, ko bomo na različne načine ustvarjali spomine in spoznavali sebe in svoje bližnje.

Vzeli si bomo nekaj časa in se opisali.

Kdo sem? Všeč sem si, ker … Kaj me veseli? S kom se rad družim, kaj imamo skupnega? Kdo je moj najboljši prijatelj? Zakaj? Kaj najraje počnem v prostem času, katera zvrst športa mi je všeč? Kakšno glasbo poslušam, katero knjigo sem nazadnje prebral? Na kaj sem ponosen? Za kaj sem hvaležen? Kateri predmet mi je v šoli najljubši? O čem sanjarim, kaj me navdihuje? Kaj najraje jem, kaj najboljše skuham? Katero barvo imam najraje? Po čem si bom zapomnil leto 2023? Kako sem praznoval zadnji rojstni dan? Koliko stane vstopnica za kino in koliko kepica sladoleda? Kam si želim potovati? Kdo so moji sošolci in sošolke? Kako si predstavljam prihodnost? Kaj je moj sanjski poklic?

Predlagamo, da izbereš snop listov ali zvežčič, kamor lahko tudi rišeš in lepiš, predvsem pa veliko PIŠEŠ. Čez čas bo ta zapis neprecenljiv. Bodi ustvarjalen in ustvari spomin za prihodnost. Zvežčič lahko posodiš prijatelju/prijateljici in tudi on/ona naj v njem ustvari zapis/risbo/kolaž. Prilepi vstopnico za svoj najljubši koncert, fotografijo simpatije, najljubše igralce ali igralca, ovoj najljubšega bonbona …

Zvežčič ali liste dobro shrani, za takrat, ko boš nekaj let starejši. Opremi ga z datumom, to bo čez nekaj let zelo vreden podatek. Verjamemo, da boš vesel, da si v januarju 2024 zapisal vse o sebi v današnjem času.

Vsi se spreminjamo, in z branjem svojega zapisa in zapisov prijateljev bodo spomini oživeli, slike in risbe te bodo vrnile v spomine na leto 2024.

 

Koordinatorica Tedna  pisanja z roko,

Ana Marija Gračnar

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)