16. in 17. februarja 2024 smo vam pripravili tri izvedbe informativnega dne. Spoznali ste programe EKONOMSKA GIMNAZIJA, EKONOMSKI TEHNIK, TEHNIK VAROVANJA, TRGOVEC in MATURITETNI TEČAJ, naše šolske in obšolske dejavnosti ter poklepetali z našimi dijaki in profesorji.

Za vaš cenjeni obisk se vam iskreno zahvaljujemo in upamo, da ste pridobili dovolj informacij.

Upamo, da se vidimo 2. septembra 2024 na naši šoli. 

V kolikor imate še dodatna vprašanja, nam jih lahko postavite na tej povezavi, na elektronskem naslovu mojca.skodic@escelje.si ali na telefonski številki 03/620 02 13 ali 041 442 854.

Vabimo vas, da obiščete tudi spletno stran, ki je namenjena dijakom EŠC, kjer lahko vidite, da je dogajanje na naši šoli pestro. Naša dekleta, ki sodelujejo pri ustvarjanju dijaškega spletišča, so vam pripravila fotoutrip petkovega dopoldneva: https://dijaki-esc.splet.arnes.si/informativni-dan-2024-v-sliki/ 

Informativni dan, na katerem smo vam v telovadnici predstavili naše programe, vpisni postopek, prilagoditve dijakov, certifikat Nemška jezikovna diploma, projekt Erasmus+, športne dejavnosti in statuse, sta organizirali profesorici Katja Teršek in Karmen Kranjec. Dijaki so obiskali različne delavnice, ki so jih pripravili naši profesorji skupaj z dijaki. V kulturnem programu je nastopila šolska plesna skupina Ekonomistke ter pevka Ema Osojnik. Program je povezovala Nina Benić, predsednica Dijaške skupnosti Ekonomske šole Celje.

Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo za vložen trud.


PRVI VTISI DEVETOŠOLCEV, KI SO OBISKALI NAŠ INFORMATIVNI DAN (petek dopoldan)

Eva iz Sevnice je povedala, da so njeni prvi vtisi pozitivni, saj se ji je zdela predstavitev šole zanimiva, profesorji pa so bili prijazni. Evo smo prepričali predvsem z delavnicami v programu trgovec, za katerega meni, da je dobila dovolj informacij. V petek popoldne bo obiskala še zdravstveno šolo.

Klarisa meni, da je bila predstavitev odlična, saj je dobila vse informacije, ki jih je želela izvedeti. Najbolj so ji bile všeč delavnice za program tehnik varovanja, predvsem zaradi poklica policistke, o katerem sanja že od otroštva. Če se bo vpisala v našo šolo, pričakuje dobre odnose s sošolci in profesorji. Obiskala bo še mariborsko ekonomsko šolo, na kateri si bo prav tako ogledala program tehnik varovanja.

Maruša, ki prihaja iz Žalca, je bila navdušena nad fitnesom, ker bi rada pridobila znanje iz rokoborbe. Ogledala si je program tehnik varovanja, saj bi rada postala policistka. S predstavitvijo smo jo prepričali in se nam bo pridružila v septembru.

Tjanu je zelo všeč ekonomija, zaradi katere si je ogledal program ekonomski tehnik. Prihaja iz Zreč in pravi, da je dobil dovolj informacij. V petek dopoldne si bo ogledal še strojno šolo. Pravi, da ga je na prvi pogled pritegnila modernost in zanimivost šole.

Neža je bila navdušena nad angleščino, torej tujimi jeziki, in ekonomijo. Odloča se med ekonomsko gimnazijo in ekonomskim tehnikom, vendar je prepričana, da se nam bo jeseni pridružila. Najbolj so jo pritegnili profesorji, za katere pravi, da so nasmejani in prijetni.

Jan iz Ljubečne pravi, da se mu je zdela današnja predstavitev dobra in da so dijaki lepo predstavljali šolo. Najbolj mu je bila všeč učilnica, v kateri se nahaja simulirana trgovina. Za obisk se je odločil, ker je o naši šoli veliko slišal, ni pa še prepričan, ali se bo sem vpisal.

Anika iz Hudinje je povedala, da se ji je zdela predstavitev naše šole zelo zanimiva, Ekonomsko šolo Celje pa si je izbrala, ker ponujamo program tehnik varovanja in želi nadaljevati študij v tej smeri. Pravi, da je dobila dovolj informacij, obiskala bo še medijsko šolo.

Anjo iz Celja sta najbolj prepričali predstavitev naše šole ter prijaznost in zgovornost naših profesorjev. K nam se želi vpisati, ker je veliko slišala o naši šoli in ker se nahaja blizu njenega doma. Ogledala si bo še Šolski center Šentjur, ker jo zanima program slaščičar.

Maj iz Šentjurja je povedal, da so bili njegovi prvi vtisi zelo dobri in da mu je bila predstavitev naše šole zelo všeč. Najbolj sta ga navdušila poudarek na tujih jezikih in prijaznost naših profesorjev. Obiskal bo še Šolski center Celje, vendar meni, da se bo verjetno vpisal k nam.


PRVI VTISI STARŠEV DEVETOŠOLCEV, KI SO OBISKALI NAŠ INFORMATIVNI DAN (petek dopoldan)

Gospa Mojca iz Petrovč meni, da je bila naša predstavitev zelo dobra, izpolnili smo njena in otrokova pričakovanja. Dobila je dovolj informacij o programu ekonomski tehnik, v katerega se želi vpisati njen otrok. Od šole pričakuje, da bo njen otrok dobil potrebno znanje in veščine s področja ekonomije.

Gospa Monika iz Gornjega Grada meni, da je predstavitev šole bila več kot odlična in da so vsi sodelujoči na informativnem dnevu izvrstno izpolnili njena in otrokova pričakovanja in da je zaenkrat dobila dovolj informacij. Njenega otroka zanima program tehnik varovanja, od svojega otroka in šole pričakuje, da bo pridobil veliko znanja in se veliko naučil.

Gospe Petri iz Petrovč je v naši šoli prijetno, dobila je dovolj informacij in njena pričakovanja so bila izpolnjena. Njeno hčer zanima program trgovec, od šole pa pričakuje, da se bo tukaj varno počutila.

Gospa Mateja iz Šmarja pri Jelšah nima posebnih pričakovanj od šole. Prvi vtisi so bili dobri, dobila je vse potrebne informacije in izpolnili smo vsa njena pričakovanja. Njenega otroka zanima program ekonomski tehnik.

Gospe Sabini iz Polzele se je šola zdela super, vendar jo je zmotilo to, da so starši o nekaterih stvareh slišali več kot otroci. Njenega otroka zanima program ekonomska gimnazija. Od šole pričakuje, da bodo profesorji upoštevali napovedano ocenjevanje in da se bo otrok v šoli počutil varno.

Prvi vtis gospe Špele iz Vojnika o naši šoli je bil odličen, izpolnili smo vsa pričakovanja, ki jih je imela, dobila je vse potrebne informacije. Njenega otroka zanimata programa trgovec in ekonomski tehnik, od šole pa pričakuje čim več praktičnega dela.

Gospa Nataša iz Slovenskih Konjic meni vse dobro o naši šoli, predstavitev je bila dobra, saj je dobila vse informacije in vsa njena pričakovanja so bila izpolnjena. Njenega otroka zanima program ekonomska gimnazija, od šole pa pričakuje, da bo vse, kar smo na informativnem dnevu povedali, tudi izpolnjeno.

Prvi vtisi gospe Janja iz Šempetra so zelo dobri. Meni, da so vsi profesorji in sodelujoči bili zelo prijazni in domači. Njena pričakovanja smo izpolnili, otroci in starši so dobili veliko potrebnih informacij o programu ekonomska gimnazija, ki zanima njenega otroka. Od šole pričakuje veliko osnovnega in ostalega učnega znanja.

Gospod Sebastjan meni, da je bila današnja predstavitev dobra in nima nikakršnih pripomb. Izpolnili smo njegova in otrokova pričakovanja. Zaenkrat je dobil dovolj informacij o programu tehnik varovanja, ki zanima njegovega otroka. Pričakuje predvsem veliko praktičnih izkušenj za nadaljnji vpis na fakulteto.

Gospa Saška iz Šentjurja meni, da je naša šola naredila zelo dober prvi vtis. Pridobila je dovolj informaciji, od šole pričakuje razširitev otrokovega obzorja. Njenega otroka zanima program ekonomski tehnik.

Gospa Ivanka iz Celja meni, da je predstavitev super in navdušujoča. Izpolnili smo njena pričakovanja in pridobila je dovolj informacij. Njenega otroka zanima program ekonomska gimnazija.

Gospa Lucija meni, da ji je bila predstavitev šole v redu. Pričakovanja smo izpolnili in je pridobila veliko informacij. Njenega otroka zanima program ekonomski tehnik. Pričakuje znanje.

Za Medijsko produkcijo Ekonomlon’c:  

Lana Jutriša, Maja Marković, Marija Pajić (1. f); Nevena Lukić, Špela Repar (3. a)


Fotoutrinki petkovega dopoldneva:


PRVI VTISI DEVETOŠOLCEV, KI SO OBISKALI NAŠ INFORMATIVNI DAN (petek popoldan) 

Gal iz Celja je obiskal našo šolo, ker imajo doma podjetje in so ga starši navdušili nad podjetništvom. Zaenkrat še izbira med ekonomskim tehnikom in ekonomsko gimnazijo, vendar je skoraj prepričan, da bo prišel k nam. V petek dopoldan je obiskal tudi računalniški program na Šolskem centru Lava, v soboto pa si bo tam ogledal še elektrotehniški program. 

Evi iz Rogaške Slatine je bil najbolj všeč videz šole. Ogledala si je že kozmetični program na zdravstveni šoli, pri nas pa jo je zanimal program ekonomski tehnik. Pravi, da je dobila vse informacije, njen prvi vtis o šoli pa je bil pozitiven. 

Kristjan iz Štor je bil navdušen nad borilnimi veščinami, zato je obiskal samo našo šolo. Ogledal si je program tehnik varovanja, želi pa si, da bi ga sprejeli sošolci. Njegovi prvi vtisi so bili odlični, po končani srednji šoli bi rad postal policist. Pravi, da je dobil dovolj informacij in nima nobenih posebnih pripomb. 

Žiga prihaja iz Ljubečne, najbolj so mu bile všeč borilne veščine, ki bi jih rad usvojil, če bi se vpisal v našo šolo. Zanimal ga je program tehnik varovanja, saj bi rad postal policist. Prvi vtisi o današnji predstavitvi so bili pozitivni. Obiskal je samo našo šolo, ker je odločen o svojih ciljih. 

Samanta prihaja iz Dramelj in bi rada  postala kriminalistka. Ogledala si je program tehnik varovanja, nad katerim je bila navdušena. V soboto si bo ogledala tudi turistični program na sosednji šoli. Najbolj ji je bil všeč fitnes, njeni prvi vtisi so bili odlični. 

Emi iz Žalca je bila današnja predstavitev zelo všeč. Našo šolo je izbrala, ker jo je obiskovala tudi njena mami in ker bi rada postala prodajalka. Obiskala je še frizersko šolo, vendar smo ji mi podali več informacij. 

Jan iz Slivice pravi, da je bil prvi vtis o šoli zelo dober in je dobil dovolj informacij. Všeč mu je bilo vse. Zanima ga program trgovec. V dopoldanskem času je obiskal Šolski center Lava. 

Lovro iz Celja meni, da je dobil dovolj informacij o naši šoli. Imel se je zelo lepo in zanima ga program ekonomski tehnik. Najbolj mu je bilo všeč predavanje. V dopoldanskem času je obiskal še zdravstveno šolo. 

Kajo iz Velenja zanima program tehnik varovanja. O šoli je dobila dovolj informacij. Najbolj ji je bilo všeč prijazno osebje naše šole. 


PRVI VTISI STARŠEV DEVETOŠOLCEV, KI SO OBISKALI NAŠ INFORMATIVNI DAN (petek popoldan) 

Gospa Mateja in gospod Jure iz Šentjurja menita, da je na naši šoli vse dobro. Izpolnili smo njuna pričakovanja in dobila sta vse neposredne informacije. Njun otrok se namerava vpisati v program ekonomska gimnazija, pričakujeta pa, da bo šola ponudila vse, kar so povedali na informativnem dnevu.  

Gospe Katji iz Celja je bila predstavitev zelo všeč, nima posebnih pripomb, dobila je vse potrebne informacije. Eno od njenih hčera zanima program ekonomski tehnik, druga pa še ne ve, kam bi se vpisala.  

Gospe Urški iz Celja se je zdel privlačnen Erasmus+ z mednarodno izmenjavo, dobila je dovolj informacij, šola ji je bila kar všeč. Njenega otroka zanima program ekonomski tehnik, pričakuje pa, da se bo imel lepo in da se bo dobro šolal.  

Gospo Ivico iz Šempetra je predstavitev pritegnila, saj je sama obiskovala našo šolo. Dobila je dovolj informacij, od šole pričakuje poudarek na športu, njen otrok se namreč namerava vpisati v program tehnik varovanja.  

Za Medijsko produkcijo Ekonomlon’c: 

Maja Marković, Marija Pajić (1. f); Špela Repar (3. a)


Fotoutrinki petkovega popoldneva:


Fotoutrinki sobotnega dopoldneva:

(Skupno 505 obiskov, današnjih obiskov 1)